Mirthe Polanen

Mirthe Polanen

Owner / Trainer

Hallo!

Ik ben Mirthe Polanen en breng met heel veel plezier mensen in beweging.

Waarom ik dat doe?

Sinds mijn vierde is bewegen een belangrijk onderdeel in mijn leven. Jarenlang heb ik dat vooral zelf gedaan door het volgen van danslessen en met dansshowteams heel veel op te treden.

In 2010 ben ik na een periode van ziekte, gaan onderzoeken wat beweging voor mij nog meer betekent en heb ik een opleiding tot Body & Mind trainer gevolgd. Hierin heb ik ervaren hoeveel beweging doet met het hoofd en lijf. Ook leerde ik meer over de connectie tussen beweging, mimiek, gesproken taal en geluid en hoe waardevol het kan zijn om dingen letterlijk in beweging te zetten. Hoe er op die manier ruimte ontstaat tot heling van pijnlijke zaken en groei. Ruimte voor nieuwe manieren van bewegen en omgaan met tegenslagen.

Beweging en de koppeling tussen hoofd en lijf is voor mij een heel magische samenwerking.

Toch voelde het niet als afgerond

Tijdens coaching sessies was coaching soms net een stap te snel. Op het moment dat ik dat besefte kwam ik in aanraking met Pilates Past. Een vorm van Pilates, juist voor mensen waarbij het lijf snel in reactie komt. Specifieke klachten zoals een hernia of nek-en schouderklachten, maar ook slecht kunnen ontspannen, zijn veel gehoord. Inmiddels geef ik, na een gedegen opleiding, een aantal jaar les in deze pilates vorm.

Hoe doe ik dat?

Inmiddels heb ik heel veel mensen, jong en oud, in beweging mogen zetten en hen mogen begeleiden in hun persoonlijk proces. In mijn manier van werken vind je plezier en humor terug. Ik gebruik mijn opgedane kennis en levenservaring, maar leer ook van mijn deelnemers. Juist die wisselwerking en het werken met anderen geeft mij energie.